Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre.

Az alábbi dokumentum a Mál-Ta Bt. (mal-ta.eu) webáruházban történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Ön a megrendelésének jóváhagyásával a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabály értelmében az alábbi szerződést, valamint az Adatvédelmi szabályzatban foglaltakat elfogadja.

 

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken állunk rendelkezésére.

 

Székhely: 9700 Szombathely, Losonc utca 20.

Adószám: 26810201-2-18

Közösségi adószám: HU26810201

Cégjegyzékszám: 18 06 101041

Bankszámlaszám: 11747006-20231729-00000000

 

Elérhetőségek:

Email:

info@mal-ta.hu

bolt@mal-ta.hu

bolt2@mal-ta.hu

Telefon:

+36202747960

+3694510236

 

Az Ügyfél panaszával, észrevételével Ügyfélszolgálatunkhoz, illetőleg a következő szervekhez fordulhat:

 

 

Szombathelyi Járás - Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály / Fogyasztóvédelmi Osztály

 

Cím: 9700 Szombathely, Petőfi S. u. 8.
Telefon: +36 94 505 220
E-mail: fogyasztovedelem@vas.gov.hu

 

Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület

 

Cím: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
Telefon:  06-94-312-356
Fax: 06-94-316-936

 

1. Szerződő felek azonosítása

 

A vásárlási szerződés az Mál-Ta Bt., mint Eladó, és a megrendelő, mint vevő között jön létre. Az Mál-Ta Bt. csak a mal-ta.eu oldalon, a cég logójával és adataival jól felismerhetően azonosított internetes webáruházon keresztül leadott rendelésekért felel.

A megrendelő a regisztrációs aloldalon található adatlap kitöltésével adja meg vásárlási adatait, a Mál-Ta Bt. ezeknek megfelelően teljesíti a megrendelést és állítja ki a számlát. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a megrendelőt terheli. Az Mál-Ta Bt. a nyilvánvalóan hibás vagy hamis regisztrációt jogosult törölni, továbbá kétség esetén a megrendelő valódiságát jogosult ellenőrizni. 
 

Megrendeléskor kizárólag azokat az információkat kérjük vásárlóinktól, amelyek feltétlenül szükségesek a rendelés lebonyolításához. Ezeket az adatokat harmadik fél számára nem adjuk ki. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához szükségesek.

 

2. Árak, szolgáltatási díjak

 

A vételár mindig a kiválasztott termék mellett forintban feltüntetett bruttó ár, amely az általános forgalmi adót tartalmazza. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét.
A webáruházból megrendelhető termékek árváltoztatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.
Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Vásárló elállhat vásárlási szándékától.

 

Akciós termékek esetében, az akció minden esetben a készlet erejéig tart. Amennyiben készlethiány miatt az akciós áron megrendelt termék nem szállítható, úgy ennek tényéről, - a rendelés feldolgozását követően - az Eladó elektronikus úton tájékoztatja a Megrendelőt.

 

Fizetési és, átvételi módok:

 

Webáruházunkban az alábbi szállítási módokat választhatja:

 

- Személyes átvétel (Munkanapokon a cég telephelyén H-P 8-17h)

- Házhozszállítás

Szállítási árak:

Bruttó 25.000Ft értékig 1500Ft

Bruttó 25.000Ft érték felett ingyenes

Utánvétes rendelés esetén az utánvét költsége: bruttó 1000Ft.

 

Szállítási idő, 4-6 munkanap.

 

Webáruházunkban az alábbi fizetési módokat választhatja:

 

- Készpénz (Kizárólag személyes átvétel esetén)

- Utalás (Szerződéses partnereink részére, megállapodás szerint)

- Előre utalás (Díjbekérő alapján)

- Utánvét

 

3. Vásárlás menete

 

A megvásárolni kívánt terméket a mennyiség megadásával helyezze a kosárba

Ha nem szeretne további terméket vásárolni, kattintson a "Megrendelés" gombra.

Ellenőrizze a megrendelni kívánt termékek darabszámát, majd kattintson a "Tovább" gombra.

Adja meg a kívánt fizetési, és szállítási módokat, majd kattintson a "Tovább" gombra.

Ellenőrizze a számlázási, és szállítási adatokat. Amennyiben mindent rendben talált, kattintson a "Megrendelés" gombra.

Megrendelését kollégáink 24 órán belül feldolgozzák, és e-mailben visszaiazolják.

 

4. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

 

4.1. Az Megrendelő által elküldött megrendelés megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja a Megrendelő részére. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a Megrendelő által a vásárlás, vagy a regisztráció során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát, a megrendelt termék felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget. Ez a visszaigazoló email kizárólag tájékoztatja a Megrendelőt arról, hogy a megrendelése a Mál-Ta Bt.-hez megérkezett.

 

4.2. E visszaigazoló e-mail nem minősül a Mál-Ta Bt. részéről a Megrendelő által tett ajánlat elfogadásának, és e visszaigazolással érvényes szerződés nem jön létre a Mál-Ta Bt. és a Megrendelő között.

 

4.3. A Mál-Ta Bt. a Megrendelő megrendelését külön elfogadó e-mail útján fogadja el, melyben az Ügyfelet tájékoztatja egyebek mellett a szerződés létrejöttéről, illetve a várható szállítás idejéről. Érvényes szerződés a felek között ekkor jön létre.

 

4.4. Ha a Megrendelő rendelését már elküldte a Mál-Ta Bt. részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell a Mál-Ta Bt. felé a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

 

4.4. A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2005.évi CLXXI. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

 

5. Elállás

 

A 45/2014.(II.26) Rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény értelmében a vásárlástól számított 14  munkanapon belül a Megrendelő indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándéktól a következő feltételekkel:

 

- Az elállás joga az Mál-Ta Bt. webáruházában ( mal-ta.eu ) vásárolt azon termékekre vonatkozik, amelyeket a Megrendelő bontatlan vagy bontott, hiánytalan csomagolásban visszajuttat az eladó címére a vásárláskor kapott számla csatolásával. Az elállás joga nem vonatkozik a hiányosan, sérült állapotban visszaérkező termékekre, amennyiben a termék károsodása azután keletkezett, hogy a Megrendelő átvette azt.

 

Az Mál-Ta Bt. követelheti a Megrendelőtől a termékekben okozott kár megtérítését, amennyiben a kár a nem rendeltetésszerű használatból adódott.

 

Termék, vagy kellékszavatossági jog gyakorlása esetén a Fogyasztónak minősülő Megrendelő a vásárlást követő 14 napon belül élhet az indoklás nélküli elállási jogával, ezt követően elállási jogát csak a termék, vagy kellékszavatossági jogra vonatkozó szabályok szerint gyakorolhatja. A 14 napon belül közölt elállás esetén a Szállító a kellék, vagy termékszavatossági igény kezelését leállítja.
Megrendelőt nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét Megrendelő a gyártóval szemben érvényesítheti.
Megrendelő a jogait jelen ÁSZF-ben feltüntetett elérhetőségeken keresztül jelentheti be, és érvényesítheti.

Fogyasztót megilleti, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

 

6. Szavatosság

 

Megrendelő a Szállító hibás teljesítése esetén (hibás a teljesítés különösen, ha a Termék valamilyen minőségi, vagy mennyiségi hibában szenved) a Szállítóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén Megrendelő az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait Megrendelő érvényesíteni már nem tudja.
Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.
Megrendelő kizárólag a Szállító által a termék átvételekor átadott jótállási jegy, vagy a kifizetés igazolására kiállított számla bemutatása, illetve átadása esetén jogosult jótálláshoz fűződő jogainak érvényesítésére. Megrendelőnek a vásárlás tényét minden kétséget kizáróan igazolnia kell. Az egyes termékekre vonatkozó jótálláshoz fűződő jogok köréről minden esetben a jótállási jegyben foglaltak irányadók.
Megrendelő – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Megrendelő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szállító számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Megrendelő nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szállító költségére Megrendelő is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.
Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
A Megrendelő a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szállító adott okot.
A Megrendelő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a Szállítóval.

A termék hibája esetén a fogyasztónak minősülő Megrendelő – választása szerint – érvényesítheti termékszavatossági igényét. A termékszavatosság annyiban tér el a kellékszavatosságtól, hogy ez esetben a forgalmazón keresztül kifejezetten a gyártóval szemben lehet fellépni.
Termékszavatossági igényként azonban Megrendelő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Megrendelőnek kell bizonyítania.
Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

 

7. A Mál-Ta Bt. kötelezettségei

 

7.1 A Mál-Ta Bt. visszatérítési kötelezettsége
Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, a Mál-Ta Bt. legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket, így a szállítási díjat is. Felhívjuk a figyelmét, hogy ez a rendelkezés nem vonatkozik a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási mód választásával okozott többletköltségekre.

 

7.2 Az Mál-Ta Bt. visszatérítési kötelezettségének módja
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelő elállás vagy felmondás esetén a Mál-Ta Bt. a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján az Eladó a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti. A Fogyasztó által hibásan és/vagy pontatlanul megadott bankszámlaszám vagy postai cím következtében történő késedelem miatt a Mál-Ta Bt. felelősség nem terheli.

 

7.3 Többletköltségek
Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a Mál-Ta Bt. nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket. Ilyen esetben a feltüntetett általános szállítási díjtételek erejéig áll fenn visszatérítési kötelezettségünk. 

 

7.4 Visszatartási jog
Az Mál-Ta Bt. mindaddig visszatarthatja a fogyasztónak visszajáró összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Utánvéttel vagy portósan feladott küldeményeket nem áll módunkban elfogadni. 

 

8. A Megrendelő kötelességei

 

8.1 A termék visszaszolgáltatása
Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a Mál-Ta Bt.-nek vagy a Mál-Ta Bt. által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

 

8.2 A termék visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségek viselése
A fogyasztó viseli a termék visszaküldésének költségét. A terméket a Mál-Ta Bt. címére kell visszaküldeni. Ha a fogyasztó a teljesítés megkezdését követően felmondja az üzlethelyiségen kívül vagy távollévők között kötött - szolgáltatás nyújtásra vonatkozó - szerződést, köteles a felmondás vállalkozással való közlése időpontjáig teljesített szolgáltatással arányos díjat a vállalkozás számára megfizetni. A fogyasztó által arányosan fizetendő összeget a szerződésben megállapított ellenszolgáltatás adóval növelt teljes összege alapján kell megállapítani. Ha a fogyasztó bizonyítja, hogy az ily módon megállapított teljes összeg túlzottan magas, az arányos összeget a szerződés megszűnésének időpontjáig teljesített szolgáltatások piaci értéke alapján kell kiszámítani. Kérjük vegye figyelembe, hogy utánvéttel vagy portósan visszaküldött terméket nem áll módunkban átvenni.

 

8.3 Fogyasztó felelőssége az értékcsökkenésért
A fogyasztó a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

 

A fentiekben nem szabályozott kérdésekben az 2013.évi V. törvény (Ptk), az egyes tartós használatra rendelt termékek jótállási kötelezettségéről szóló 151/2003.(IX.22.) Korm. rendelet, illetve a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014.(II.26) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók.

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2019. október 02.